Een ogenblik geduld a.u.b.

FAQ

 • Kan ik ook direct naar de databank van de Gezondheidsgids?

  Naast dat de gegevens via het dashboard worden weergegeven, kunnen gebruikers van de Gezondheidsgids ook zelf aan de slag met de gegevens. In de databank van de Gezondheidsgids kun je aanvullende gegevens vinden en de cijfers downloaden. Om direct toegang te krijgen tot de databank klik hier.

 • Kan ik gegevens in het dashboard ook downloaden?

  Met het pijltje rechtsboven aan de pagina en bij elke figuur afzonderlijk kun je selecteren of je de pagina, tabel of grafiek wilt downloaden als PDF, Excel- of CVS-bestand.

 • Het onderwerp waar ik iets over wil weten staat er niet bij.

  We kunnen maar een beperkt aantal onderwerpen laten zien in het dashboard. In de database van de Gezondheidsgids is voor verschillende onderwerpen nog meer informatie te vinden. Daarnaast kun je via de startpagina naar ‘Andere bronnen’. In deze lijst zijn websites opgenomen die over andere onderwerpen dan de Gezondheidsgids informatie bevatten. Om direct naar andere bronnen te gaan klik hier.

  Kun je het onderwerp niet vinden, neem dan contact met ons op via het emailadres gezondheidsgids@ggdhaaglanden.nl.

 • Moet ik elke keer als ik de Gezondheidsgids bezoek het vergelijkingsgebied opnieuw instellen?

  Voor een gebruiker die eerder de Gezondheidsgids heeft bezocht, wordt de instelling voor het laatst bekeken gebied bewaard.

 • Hoe kan ik mijn omgeving vergelijken met een andere omgeving?

  In het dashboard van jouw gekozen onderwerp staat bovenaan de mogelijkheid om een gemeente naar keuze te kiezen. Daarnaast kun je met de knop ‘vergelijken met’ ook aangeven met welk gebied je deze gemeente wilt vergelijken (een andere gemeente, regio Haaglanden of Nederland).

  Als er van het onderwerp cijfers op wijkniveau beschikbaar zijn, worden die op het dashboard in een aparte tegel weergegeven. Er zijn maar voor een beperkt aantal onderwerpen wijkcijfers beschikbaar.

 • Hoe werkt gezondheidsgids.ggdhaaglanden.nl?

  De Gezondheidsgids is ingedeeld in thema's. Op de startpagina zie je deze thema's, als je op een thema klikt, zie je welke onderwerpen er onder dit thema vallen. Klik je op een onderwerp, dan ga je naar het interactieve dashboard.

  Op het dashboard kan je bovenaan kiezen voor welke gemeente je cijfers wilt zien, en waarmee je wilt vergelijken (een andere gemeente, regio Haaglanden of Nederland).

  Daarnaast kun je op het dashboard meer informatie lezen over het onderwerp en de relatie met gezondheid. Op sommige dashboards zie je bovenaan ook voor welke leeftijdsgroepen er cijfers beschikbaar zijn.

  Voor een uitgebreidere handleiding bij het gebruik van de Gezondheidsgids klik hier.