Een ogenblik geduld a.u.b.

FAQ

 • Kan ik ook direct naar de databank van de Gezondheidsgids?

  Naast dat de gegevens via het dashboard worden weergegeven, kunnen gebruikers van de Gezondheidsgids ook zelf aan de slag met de gegevens. In de databank van de Gezondheidsgids kunt u aanvullende gegevens vinden en de cijfers downloaden. Om direct toegang te krijgen tot de databank klik hier.

 • Kan ik gegevens van het dashboard ook downloaden?

  Met het pijltje rechtsboven aan de pagina en bij elke figuur afzonderlijk kunt u selecteren of u de pagina, tabel of grafiek wilt downloaden als pdf, Excel- of csv-bestand.

 • Het onderwerp waar ik iets over wil weten staat er niet bij.

  We kunnen maar een beperkt aantal onderwerpen laten zien in het dashboard. In de databank van de Gezondheidsgids is voor verschillende onderwerpen nog meer informatie te vinden. Daarnaast kunt u via de startpagina naar ‘Andere bronnen’. Hier zijn websites opgenomen die informatie bevatten over andere onderwerpen dan die in de Gezondheidsgids. Om direct naar andere bronnen te gaan klik hier.

  Kunt u het onderwerp niet vinden, neem dan contact met ons op via het emailadres gezondheidsgids@ggdhaaglanden.nl.

 • Moet ik elke keer als ik de Gezondheidsgids bezoek het vergelijkingsgebied opnieuw instellen?

  Voor een gebruiker die eerder de Gezondheidsgids heeft bezocht, wordt de instelling voor het laatst bekeken gebied bewaard.

 • Hoe kan ik mijn omgeving vergelijken met een andere omgeving?

  In het dashboard van uw gekozen onderwerp staat bovenaan de mogelijkheid om een gemeente naar keuze te kiezen. Daarnaast kunt u met de knop ‘vergelijken met’ ook aangeven met welk gebied u deze gemeente wilt vergelijken (een andere gemeente, regio Haaglanden of Nederland).

  Als er van het onderwerp cijfers op wijkniveau beschikbaar zijn, worden die op het dashboard in een aparte tegel weergegeven. Er zijn maar voor een beperkt aantal onderwerpen wijkcijfers beschikbaar.

 • Hoe werkt gezondheidsgids.ggdhaaglanden.nl?

  De Gezondheidsgids is ingedeeld in thema's. Op de startpagina ziet u deze thema's.  Als u op een thema klikt, ziet u welke onderwerpen er onder dit thema vallen. Klikt u op een onderwerp, dan gaat u naar het interactieve dashboard.

  Op het dashboard kunt u bovenaan kiezen voor welke gemeente u cijfers wilt zien, en waarmee u wilt vergelijken (een andere gemeente, regio Haaglanden of Nederland).

  Daarnaast kunt u op het dashboard meer informatie lezen over het onderwerp en de relatie met gezondheid. Op sommige dashboards staat bovenaan ook voor welke leeftijdsgroepen er cijfers beschikbaar zijn.

  Voor een uitgebreidere handleiding over het gebruik van de Gezondheidsgids, klik hier.