Een ogenblik geduld a.u.b.

Evaluatie dak- en thuislozenopvang Sportlaan, Den Haag (rapport en samenvatting - 2021)

De gemeente Den Haag wil de opvang en begeleiding van daklozen in de stad verbeteren. Dit betreft naast uitbreiding van de omvang ook een kwalitatieve verbetering. Daarom worden er de komende jaren nieuwe, kleinschalige woonvoorzieningen met 24-uurstoegang gerealiseerd. De tijdelijke voorziening Sportlaan (tegenwoordig Schenkweg), die tot november 2020 als opvanglocatie heeft gediend, was één van die voorzieningen.

De afdeling epidemiologie heeft in opdracht van de gemeente Den Haag de dak- en thuislozenopvang in locatie Sportlaan geëvalueerd, met de volgende doelen: 

  1. Inzicht krijgen in de ervaringen van cliënten en professionals met de voorziening Sportlaan en in de kenmerken van de uitstroom van deze cliënten. 
  2. Inzicht krijgen in het proces van de communicatie met de buurt voorafgaand aan de opening van de opvanglocatie Sportlaan en daarna.  

In dit uitgebreide rapport worden de resultaten van het onderzoek uiteengezet. Een samenvatting is eveneens beschikbaar. Klik hier om de samenvatting te bekijken.